szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Bogato nadziane naleśniki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Wykorzystałam gotowe naleśniki aby je zapiec z bogatym wnętrzem, a w nim pieczarki, kiełbasa, cebula i bób.

Bogato nadziane naleśniki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bogato nadziane naleśniki

 

  • 7 naleśników
  • 1 laska kiełbasy wiejskiej
  • 1 cebula
  • 7 łyżek sosu pomidorowego
  • kilka pieczarek
  • olej
  • 5 łyżek bobu z puszki
  • 7 łyżek startego żółtego sera

 

Sposób przygotowania:

Bogato nadziane naleśniki
Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Osobno na małej ilości oleju podsmażamy obrane i pokrojone w paski pieczarki. Pieczarki łączymy z kiełbasą i bobem. Każdego naleśnika smarujemy na środku sosem pomidorowym i nakładamy farsz. Zwijamy tak jak na krokiety i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Całość pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Po tym czasie z wierzchu posypujemy startym żółtym serem i ponownie zapiekamy aż do roztopienia sera.
Bogato nadziane naleśniki
Pieczarki obieramy kroimy w paski i podsmażamy
Bogato nadziane naleśniki
Na patelni podsmażamy cebulę i kiełbase pokrojoną w kostkę
Bogato nadziane naleśniki
Naleśniki smarujemy sosem i nakłdamy farsz
Bogato nadziane naleśniki
Naleśniki zwijamy jak na krokiety i pieczemy