mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Bogracz wieprzowy z kluseczkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny gęsty gulasz z kluseczkami

Bogracz wieprzowy z kluseczkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bogracz wieprzowy z kluseczkami

 

Sposób przygotowania:

Bogracz wieprzowy z kluseczkami
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki smalcu lub oleju , dodajemy posiekaną w kostkę cebulkę i 2 łyżeczki papryki czerwonej , podsmażamy na małym ogniu tak aby papryka się nie przypaliła . Dodajemy umyte i pokrojone w kostkę mięso i jeszcze około 2 -3 minuty dusimy na patelni. Następnie przekładamy do garnka i dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidory , zmiażdżony czosnek , marchew i pietruszkę oraz ogórek , pokrojony . Dusimy dodając małą ilość wody tak aby się nie przypaliło a wszystko ładnie zmiękło . Gdy mięso oraz warzywa są już miękkie dodajemy zacierkę oraz odrobinę wody i jeszcze chwile dusimy , gdy wszytko będzie odpowiedniej miękkie doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem można dosypać także 1 łyżeczkę przyprawy do gulaszu .
Bogracz wieprzowy z kluseczkami
mięso z pomidorami i czosnkiem oraz resztą warzyw
Bogracz wieprzowy z kluseczkami
Gdy cebulka z papryką ładnie się podrumieni dodajemy mięso