Sposób przygotowania:
"Bombki" łososiowo-ryżoweETAP 1:
Łososia pozbawiamy skórki. Rybę oprószamy z obu stron solą i pieczemy przez 15 minut w 190 st. C.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju.
ETAP 2:
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, przekładamy do miseczki. Dodajemy umyty i posiekany koperek.
ETAP 3:
Łososia rozdrabniamy widelcem, dodajemy do ryżu i koperku. Dodajemy rozmrożony groszek i ostudzoną cebulę.
ETAP 4:
Mozarellę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do pozostałych składników. Wyrabiamy masę, którą doprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 5:
Z otrzymanej masy wyrabiamy kuleczki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 190 st. C.