Sposób przygotowania:
Bomboloni di nutella
Drożdże rozkrusz i wrzuć do garnka. Zalej ciepłym mlekiem dodaj 3 łyżki mąki i 1 łyżkę cukru, wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce. Do miski wsyp mąkę, dodaj utarte z masłem i cukrem żółtka. Dodaj cukier waniliowy, szczyptę soli, aromat, sok i startą skórkę z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Jak rozczyn urośnie dwukrotnie dodaj go do pozostałych składników. Wszystkie składniki starannie wymieszaj w misce. Ciasto podziel na dwie części. Jedną część zagnieć i odłóż w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do drugiej części dodaj kakao i zagnieć ciasto, a następnie odłóż w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak ciasto wyrośnie (co najmniej 1 godzina) to urwij kawałek i rozwałkuj na 0,5 cm ( czynność powtarzaj). Kubkiem wycinaj kółka i układaj na ściereczce posypanej mąką. Przykryj je drugą ściereczką i trzymaj w cieple, żeby podrosły. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i smaż pączki po obu stronach. Ciepłe pączki posypać cukrem pudrem. Napełnij szprycę nutellą i wypełnij nią pączki. Przepis na około 40-50 pączków.