Gosialinda

Gosialinda

Kucharz
[Przepisów: 2]

Borowiacka polewka z maślanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie regionalne kuchni kaszubskiej

Borowiacka polewka z maślanki

Składniki:

Borowiacka polewka z maślanki

 

Sposób przygotowania:

Borowiacka polewka z maślanki
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do garnka z wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, osolić i gotować do miękkości. Maślankę, mąkę i jajka roztrzepać i wlać do zupy cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Boczek i cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Doz zupy można dodać kiełbasę

Tagi:

jajko jajka