Sposób przygotowania:
Borówkowo-twarożkowy tort naleśnikowy
NALEŚNIKI: Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego pozostałe składniki ciasta i dokładnie miksujemy. Gotowe ciasto wylewamy porcjami na rozgrzany olej i smażymy naleśniki z obu stron do zrumienienia. (Naleśniki możemy wykonać według sprawdzonego przepisu) SER: Borówki myjemy i osuszamy. Następnie dodajemy do nich cukier i razem smażymy na małym ogniu około 10 minut. Gotowy mus - sos borówkowy (borówki ładnie się rozpadną i nie trzeba musu miksować) studzimy. Ser przekładamy do malaksera lub pojemnika w którym będziemy go miksować. Dokładamy do niego żółtka oraz cukier waniliowy. Dokładnie miksujemy całość. Jeśli ser jest twardy można dodać odrobinę mleka. Do gotowego sera wlewamy około ½-3/4 przygotowanego musu borówkowego (według uznania, w zależności jaki chcemy uzyskać intensywny owocowy smak i kolor sera ). Pozostały mus pozostawiamy, będzie on potrzebny do podania tortu. Ser ponownie miksujemy, ewentualnie dosładzamy do smaku (tym razem dodając już cukier puder). Usmażone naleśniki przekładamy przygotowanym borówkowym serem. Pomiędzy każdą warstwę naleśników dajemy po kilka świeżych borówek. Gotowy tort dekorujemy świeżymi owocami i oprószamy delikatnie cukrem pudrem.
lukrowanepierniczki
skuter5
Czekoladka 2