Sposób przygotowania:
Boski duet kokosu i budyniu
CIASTO: Na stolnice przesiewamy mąkę. Do przesianej dodajemy pozostałe składniki ciasta. Energicznie je zagniatamy. Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Pierwszą część wykładamy na przygotowana blaszkę, a druga schładzamy. na wyłożone ciasto wylewamy budyń (rozrównujemy go po całej powierzchni). Na budyń wykładamy bezę. Na bezę ścieramy na tarce o grubych oczkach schłodzone ciasto Całość pieczemy około 50 min w 180°C. BUDYŃ: Połowę mleka zagotowujemy. W drugiej części mieszamy budyń oraz kakao. Gotujemy budyń i słodzimy do smaku. Do ugotowanego wtłaczamy masło. BEZA: Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Następnie dodajemy do nich cukier. na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z kokosem. Delikatnie mieszamy całość.