Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Botwinka 10

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Spróbujcie - naprawdę pyszna!

Botwinka 10 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Botwinka 10

 

Sposób przygotowania:

Botwinka 10
Buraczki, marchew, seler i pietruszkę obrać, umyć, zetrzeć an grubych oczkach. Zalać litrem wody. Przyprawić kucharkiem, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zagotować. Po kilku minutach dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekaną botwinkę. Gotować do miękkości. Doprawić kuchatkiem, pieprzem oraz przyprawą do zup w płynie. Śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru, wlać do zupy. Przelać do miseczek, na wierzch posypać pokrojone w niewielką kostkę jajka oraz posiekany koperek.
Botwinka 10
Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach i zalać wodą.
Botwinka 10
Dodać posiekaną botwinkę oraz ziemniaki pokrojone w kostkę.