Sposób przygotowania:
Botwinka z koperkiem i jajkiem.
1. Botwinkę umyłam, oddzieliłam buraczki. Te obrałam i pokroiłam w drobniutką kostkę. Liści i łodyżki drobniej posiekałam. 2. Marchewki obrałam i pokroiłam plasterki. 3. Do garnka wlałam wodę, wrzuciłam kostki rosołowi i gdy zaczęła się gotować, dodałam marchewkę i buraczki. Pogotowałam do czasu, gdy zaczęły mięknąć, a następnie dorzuciłam botwinkę i uzupełniłam wodę, by przykrywała warzyw. Gotowałam, aż zmiękły. 4. W międzyczasie wyszorowałam i obrałam ziemniaki, a następnie ugotowałam je w osolonej wodzie. Odcedziłam i ugniotłam. Koperek umyłam i posiekałam. Jajka ugotowałam na twardo, ostudziłam, obralam i każde pokroiłam na 4 części. 5.Gdy warzywa zmiękły, w miseczce wymieszałam śmietanę z jogurtem, a następnie zabieliłam nimi zupę. Doprawiłam pieprzem, maggi, barszczem instant i przyprawą do barszczu. 6. W talerzach formowałam "kulki" ziemniaków, nalewałam botwinkę i ozdabiałam koperkiem oraz jajkiem, podawałam od razu.