Sposób przygotowania:
Botwinka z rabarbarem
Do wrzącej wody wrzucamy skrzydełka z kurczaka i gotujemy na niewielkim ogniu. Po zszumowaniu mięsa dodajemy obrane marchewki, por, pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy ok. 1 łyżeczkę soli i pieprz do smaku. Całość gotujemy do czasu, aż mięso się ugotuje. Zupę przelewamy przez sito otrzymując bulion. Ze skrzydełek obieramy mięso i wrzucamy do bulionu. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę i także wrzucamy do zupy, resztę ugotowanych składników odrzucamy. Ziemniaki kroimy w kostkę, botwinkę kroimy na kawałki ok. 1 cm długości. Do gotującej się zupy wrzucamy ziemniaki i gotujemy ok. 10 min. po czym wrzucamy botwinę. Dodajemy do zupy pokrojony w kostkę rabarbar, ocet jabłkowy i cukier. W razie potrzeby doprawiamy zupę solą, pieprzem lub jeszcze odrobiną cukru. Gotujemy wszystko aż rabarbar i botwina zmiękną. Zupę podajemy na gorąco z łyżeczką jogurtu naturalnego. SMACZNEGO!