sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Botwinkowa na dziko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupka przygotowana na szybko. Akurat miałam kiełbaskę z dzika, która dodała wyrazistego smaku botwince.

Botwinkowa na dziko

Składniki:

Botwinkowa na dziko

 

Sposób przygotowania:

Botwinkowa na dziko
Kiełbaskę kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą. Dodajemy kostkę wołową, ziela oraz liście. Botwinkę drobno szatkujemy, resztę warzyw kroimy w kostkę. Kiedy woda się zagotuje, dodajemy botwinkę, marchewkę, pietruszkę, selera oraz pora. Po kilku minutach wrzucamy opłukane ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Na patelni roztapiamy smalec i podsmażamy cebulkę. Dodajemy do zupy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.