Sposób przygotowania:
BountyBiałka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubić. Dodać kolejno żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao (nie miałam gorzkiego, więc dałam Nesqicka dlatego spód ma tak jasny kolor). Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni C. Piec 25 - 30 minut.
Ugotować 2 i 1/2 szklanki mleka razem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać wiórki kokosowe i gotować nadal na średnim ogniu przez około 20 minut. Dodać masło.
Budyń rozprowadzić w 1/2 szkl.mleka i dodać do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić do ostygnięcia.
Na upieczone ciasto kakaowe, wyłożyć ostudzoną masę kokosowo-budyniową. Wyrównać powierzchnię.
Zrobić polewę: tym razem rozpuściłam 1 czekoladę mleczną i pół gorzkiej w kąpieli wodnej i dodałam około 3-4 łyżki mleka. Tak przygotowaną polewą równomiernie pokryć wierzch.
Ciasto wstawić do lodówki. Najlepsze jest na następny dzień.
msewka
Natala1210
eli_555
mycha
misia53
truskawka77
benenati
mycha
iwi69
misia53
mycha
luna
mycha
Dziękuję Lunko za tak miłe słowa:*:) zaraz do Ciebie zaglądam, bo ostatnio też mam mało czasu:(
Pozdrawiam
Ines
mycha
Ines
mycha