Sposób przygotowania:
Bounty
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka i nadal ubijamy. Na koniec dodajemy mąkę tortową, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy. Wylewamy do prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 30minut w temp. 180stopni.
Ostudzony biszkopt nasączamy wodą z aromatem np. waniliowym.
Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. następnie wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy do zgęstnienia masy (ok 20minut). Do gorącej masy dodajemy masło i mieszamy by masło się rozpuściło. Masę kokosową studzimy i wykładamy na biszkopt.
Czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy margarynę. Całość podgrzewamy na małym ogniu aż składniki się połączą.
Gotową polewą polewamy ciasto.
Ostudzony biszkopt nasączamy wodą z aromatem np. waniliowym.
Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. następnie wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy do zgęstnienia masy (ok 20minut). Do gorącej masy dodajemy masło i mieszamy by masło się rozpuściło. Masę kokosową studzimy i wykładamy na biszkopt.
Czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy margarynę. Całość podgrzewamy na małym ogniu aż składniki się połączą.
Gotową polewą polewamy ciasto.
Natala1210