krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Bożonarodzeniowy piernik z kokosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Bożonarodzeniowy piernik z kokosem

Składniki:

Bożonarodzeniowy piernik z kokosem

 

  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 kostki masła
  • 1 szklanki miodu
  • 11 łyżki kakao
  • 500 g mąki
  • 11 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 11 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 szklanki kwaśnej śmietany
  • bakalie
  • 1 opakowanie polewy czekoladowej
  • 1 opakowania wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Bożonarodzeniowy piernik z kokosem
Utrzeć jajka z cukrem i z masłem. Dodać miód i kakao. Mąkę wymieszać z przyprawą do piernika i sodą. Dosypywać porcjami do utartej masy. Połączyć ze śmietaną. Dodać bakalie, wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Piec 60 minut w temperaturze 175°C. Po ostudzeniu wierzch ciasta udekorować polewą i wiórkami kokosowymi.