kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Brązowy ryż z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Brązowy ryż z sosem mexico

Brązowy ryż z czerwoną fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brązowy ryż z czerwoną fasolą

 

Sposób przygotowania:

Brązowy ryż z czerwoną fasolą
Na samym początku gotujemy brązowy ryż w wodzie. Pomidory i paprykę myjemy, a następnie kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. W kolejnym etapie wsypujemy na patelnie warzywa i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy puszkę czerwonej fasoli i nadal dusimy na niedużym ogniu. W ostatnim etapie należy doprawić sos przyprawami i dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Na ugotowany ryż wykładamy gotowy sos.Smacznego!!
Brązowy ryż z czerwoną fasolą
Produkty potrzebne do przyotowania naszej potrawy
Brązowy ryż z czerwoną fasolą
Podsmażająca się cebulka na niewielkiej ilości oliwie.
Brązowy ryż z czerwoną fasolą
Dorzucamy resztę warzyw oraz czerwoną fasolę.
Brązowy ryż z czerwoną fasolą
Gotujący się sos czasem podlewany wodą i doprawiony przyprawami.

Tagi:

ryż fasola