Sposób przygotowania:
Bretońska fasolka
Wieczorem zalewamy fasole wodą i moczymy przez noc.
Rano gotujemy ja w wodzie w której się moczyła ze skora od boczku i odrobina soli,
Pokrojona w duża kostkę kiełbasę i cebulę przesmażamy na tłuszczu.W międzyczasie odcedzamy fasolę,przekładamy do niej kiełbasę z cebulą,dodajemy przecier pomidorowy,mieszamy,Solimy,pieprzymy.
Na malutkim ogniu gotujemy tak długo aż polowa sosu odparuje.
Smacznego
Rano gotujemy ja w wodzie w której się moczyła ze skora od boczku i odrobina soli,
Pokrojona w duża kostkę kiełbasę i cebulę przesmażamy na tłuszczu.W międzyczasie odcedzamy fasolę,przekładamy do niej kiełbasę z cebulą,dodajemy przecier pomidorowy,mieszamy,Solimy,pieprzymy.
Na malutkim ogniu gotujemy tak długo aż polowa sosu odparuje.
Smacznego