Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

brokulowo-kalafiorowy polmisek

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Dekoracyjny i smaczny dodatek do potraw.

brokulowo-kalafiorowy polmisek

Składniki:

brokulowo-kalafiorowy polmisek

 

 

Sposób przygotowania:

brokulowo-kalafiorowy polmisek
Kalafior i brokuly dzielimy na rozyczki,obgotowyjemy w lekko osolonej wodzie,odsaczamy na sitku.Rozrabiamy geste ciasto jak na nalesniki,dzielimy na pol,do jednego dodajemy bazylie,do drugiego sol ziolowa.Rozyczki kalafiora maczamy z ciescie z bazylia i wzucamy na goracy olej(smazymy jak frytki w glebokim oleju)brokuly maczamy w ciescie z sola ziolowa i smazymy jak kalafiora.Odsaczamy z tluczczu i uladamy na polmisku.Mozna podawac jako dodatek do obiadu,ale tez jako przekaske z podanymi do tego dipami lub majonezem.