Sposób przygotowania:
Brownie wg Zewy
W kąpieli wodnej roztopić margarynę. Czekoladę połamać na kawałki i dodać do margaryny. Wszystko razem mieszać do momentu aż czekolada się rozpuści. Masę przelać do miski, w której będzie miksowane ciasto. Gdy przestygnie wsypać cukier puder oraz kakao i miksować. Gdy cukier połączy się z czekoladą nadal ucierając dodawać na przemian po jednym jajku i mąkę. Gotową masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut. Po wyjęciu ciasta z piekarnika ostudzić je. Ponownie nastawić małe garnczki do kąpieli wodnej, wlać śmietankę i dodać połamaną czekoladę. Podgrzewać aż się czekolada rozpuści i połączy ze śmietanką, ale nie zagotuje. Polewą polać ciasto i udekorować cukrowymi gwiazdkami.
edytaha