SUPERPRZEPIS

Brownie z kaszy jaglanej z truskawkami

  • 4
  • Ania321
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Brownie z kaszy jaglanej z truskawkami  Więcej zdjęć (5)

W tym cieście mąka została w całości zastąpiona kaszą jaglaną, dzięki czemu jest ono zdecydowanie zdrowsze. W połączeniu z truskawkami smakuje pysznie.

Składniki:

Brownie z kaszy jaglanej z truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Brownie z kaszy jaglanej z truskawkami
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie i odstawiamy, aby wystygła.

Połamaną czekoladę wrzucamy do garnuszka i rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z masłem.

Do zimnej kaszy dodajemy mleko oraz jajka i miksujemy. Wlewamy letnią czekoladę z masłem, dodajemy proszek do pieczenia, cukier oraz kakao. Znów miksujemy.

Wlewamy ciasto do prostokątnej formy nasmarowanej masłem. Pieczemy przez około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.

Po wystygnięciu kroimy ciasto na kawałki. Na wierzchu układamy połówki truskawek.
Brownie z kaszy jaglanej z truskawkami
Połamaną czekoladę wrzucamy do garnuszka i rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z masłem.
Brownie z kaszy jaglanej z truskawkami
Do zimnej kaszy dodajemy mleko oraz jajka i miksujemy.
Brownie z kaszy jaglanej z truskawkami
Wlewamy letnią czekoladę z masłem, dodajemy proszek do pieczenia, cukier oraz kakao.
Brownie z kaszy jaglanej z truskawkami
Wlewamy ciasto do formy nasmarowanej masłem.

Tagi:

deser brownie