jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Brukselka duszona w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

brukselka duszona w śmietanie wyśmienity dodatek do mięs i drobiu

Brukselka duszona w śmietanie

Składniki:

Brukselka duszona w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Brukselka duszona w śmietanie
Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić.
Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno pokroić.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Brukselkę oczyścić, opłukać i dodać do cebuli.
Następnie wlać bulion, doprawić solą, pieprzem, cukrem.
Dusić 15-20 minut.
Gdy brukselka będzie miękka, dodać mąkę rozrobioną śmietaną, wymieszać i zagotować.
Brukselkę podawać posypaną posiekanymi jajkami i natką pietruszki.