Sposób przygotowania:
Brukselka duszona w śmietanie
Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić.
Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno pokroić.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Brukselkę oczyścić, opłukać i dodać do cebuli.
Następnie wlać bulion, doprawić solą, pieprzem, cukrem.
Dusić 15-20 minut.
Gdy brukselka będzie miękka, dodać mąkę rozrobioną śmietaną, wymieszać i zagotować.
Brukselkę podawać posypaną posiekanymi jajkami i natką pietruszki.
Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno pokroić.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Brukselkę oczyścić, opłukać i dodać do cebuli.
Następnie wlać bulion, doprawić solą, pieprzem, cukrem.
Dusić 15-20 minut.
Gdy brukselka będzie miękka, dodać mąkę rozrobioną śmietaną, wymieszać i zagotować.
Brukselkę podawać posypaną posiekanymi jajkami i natką pietruszki.