Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Brukselka w cieście wg Danusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Brukselka w cieście naleśnikowym

Brukselka w cieście wg Danusi

Składniki:

Brukselka w cieście wg Danusi

 

Sposób przygotowania:

Brukselka w cieście wg Danusi
Ciasto naleśnikowe do miski wsypać 100 g mąki, dodać jajka, szczyptę soli,mleko. Wymieszać robotem ciasto, odstawić na kilka minut. Następnie brukselkę umyć,zalać osolonym wrzątkiem, gotować 5 minut. Brukselkę odlać, osączyć na sicie. Osuszoną brukselkę obtaczać w mące, zanurzać w cieście naleśnikowym i smażyć na tłuszczu na złoty kolor.