Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Brukselka w sosie słodko-kwaśnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Brukselka w sosie słodko-kwaśnym

Brukselka w sosie słodko-kwaśnym

Składniki:

Brukselka w sosie słodko-kwaśnym

 

  • 70 dag brukselki, pokrojonej w połówki
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Brukselka w sosie słodko-kwaśnym

Brukselkę gotujemy przez 7 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. W rondelku podgrzewamy oliwę z octem, miodem, musztardą i masłem orzechowym. Mieszamy z brukselką i podajemy na ciepło.


Tagi:

brukselka