joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Brukselka z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Genialnie wyglądająca brukselka nadziewana ryżem.

Brukselka z ryżem

Składniki:

Brukselka z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Brukselka z ryżem
Brukselkę oczyszczamy i gotujemy na pół twardo w lekko osolonej wodzie i szczyptą cukru. Brukselkę odcedzamy i studzimy po czym wycinamy głąby. Farsz; ryż gotujemy na sypko i odcedzamy. Do ryżu dodajemy natkę z pietruszki i mieszamy ze śmietaną. Całość doprawiamy pieprzem. Gotowym farszem nadziewamy brukselki. Paprykę kroimy w kostkę i dekorujemy nią gotowe brukselki. Smacznego :)

Tagi:

ryż brukselka