chef

chef

Szef Kuchni
[Przepisów: 16]

Bruschetta aglio olio con tomato

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pomysł na coś szybkiego

Bruschetta aglio olio con tomato

Składniki:

Bruschetta aglio olio con tomato

 

  • chlebek ciabetto1 szt
  • oliwa extra virgin 30 ml
  • biały ocet balsamico 5ml
  • pomidory ( polecam sycylijskie-drogo ale różnica kolosalna)200g
  • czosnek 2 ząbki
  • bazylia 1 galązka
  • sałaty mix do dekoracji
  • mozzarella bufallo 1 szt
  • sól , pieprz młotkowany

Sposób przygotowania:

Bruschetta aglio olio con tomato
czosnek utrzeć z oliwą przesmarować rozkrojony chlebek pomidorki otrezować i wyfiletować ...polożyć na na pieczywo ...wykończyć plastrami mozzarelli ... zapiec 7min w 180 stopniach... DOPIERO TERAZ posolić i dodać pieprz ...udekorować sałatą skropioną oliwą i octem a na zapiekankę dodać dużo posiekanych listków bazylii... smacznego