kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

bruschetta z krewetkami i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Chrupiąca grzanka z krewetką i cząsteczka awokado dla wybrednych smakoszy-:)

bruschetta z krewetkami i pomidorami

Składniki:

bruschetta z krewetkami i pomidorami

 

  • 6 krewetek tygrysich obranych
  • 6 kawałków bagietki
  • puszka krojonych pomidorów pelatti
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • pół szklanki oliwy z oliwek
  • 1 dojrzałe awokado
  • garść posiekanej kolendry

 

 

Sposób przygotowania:

bruschetta z krewetkami i pomidorami
Na łyżce oliwy podsmażyć lekko posiekany czosnek i posiekaną drobniutko papryczkę chilli. W międzyczasie zrobić sos, ze śmietany, majonezu, soli, pieprzu i kilku kropel soku z cytryny.
Na podsmażony czosnek wrzucić krewetki i przesmażyć z obu stron. kromki przesmarować oliwą, nałożyć warstwę pomidorów pelatii, położyć krewetkę wraz z czosnkiem i papryczką i zapiec ok 10 min w 180 stopniach. Na grzanki położyć po cząsteczce awokado, skropić wszystko sokiem z cytryny, posypać kolendrą i ozdobić sosem majonezowym.