Sposób przygotowania:
bruschetta z krewetkami i pomidorami
Na łyżce oliwy podsmażyć lekko posiekany czosnek i posiekaną drobniutko papryczkę chilli. W międzyczasie zrobić sos, ze śmietany, majonezu, soli, pieprzu i kilku kropel soku z cytryny.
Na podsmażony czosnek wrzucić krewetki i przesmażyć z obu stron. kromki przesmarować oliwą, nałożyć warstwę pomidorów pelatii, położyć krewetkę wraz z czosnkiem i papryczką i zapiec ok 10 min w 180 stopniach. Na grzanki położyć po cząsteczce awokado, skropić wszystko sokiem z cytryny, posypać kolendrą i ozdobić sosem majonezowym.
Na podsmażony czosnek wrzucić krewetki i przesmażyć z obu stron. kromki przesmarować oliwą, nałożyć warstwę pomidorów pelatii, położyć krewetkę wraz z czosnkiem i papryczką i zapiec ok 10 min w 180 stopniach. Na grzanki położyć po cząsteczce awokado, skropić wszystko sokiem z cytryny, posypać kolendrą i ozdobić sosem majonezowym.