Sposób przygotowania:
'' Brzdąc''
Ciasto; białka oddzielić od żółtek i ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę następnie kolejno dodawać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem ,delikatnie wymieszać.Wylać na blachę(30x40cm) wyłożoną pergaminem .Piec w 180st. około 30 minut, ostudzić i przekroić na pół.Krem;
z mleka ,cukru i mąki - ugotować gęsty budyń ,ostudzić i utrzeć z masłem ,jajkiem (surowym) i kakao na końcu dodać alkohol .Kremem przełożyć ciasto , wierzch posmarować dość grubo, zrobić ''fale'' widelcem i posypać kakao. Ciasto schłodzić. SMACZNEGO!
z mleka ,cukru i mąki - ugotować gęsty budyń ,ostudzić i utrzeć z masłem ,jajkiem (surowym) i kakao na końcu dodać alkohol .Kremem przełożyć ciasto , wierzch posmarować dość grubo, zrobić ''fale'' widelcem i posypać kakao. Ciasto schłodzić. SMACZNEGO!