Sposób przygotowania:
Brzoskwinie w migdałowym cieście
Kruche ciasto można przygotować przygotować według mojego przepisu zmieniając tylko składniki, Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy o średnicy 32 cm, uformować rant, spód ponakłuwać. Ciasto piec 10 min w temp. 200°C, wyjąć, posmarować konfiturą. Brzoskwinie umyć, wyjąć pestki, miąższ pokroić w ćwiartki. Żółtka utrzeć z 2 łyżkami cukru, dodać mąkę, migdały, mleko, wymieszać. Białka ubić na sztywno z resztą cukru, połączyć z masą migdałową. Ciasto przełożyć na kruchy spód, ułożyć na nim brzoskwinie. Piec 30 min w temp. 200°C. Cynamon, imbir, cukier i migdały wymieszać, oprószyć ciasto.
Kruche ciasto:
https://gotujmy.pl/ciasto-kruche,przepisy-ciasta-przepis,130547.html
Kruche ciasto:
https://gotujmy.pl/ciasto-kruche,przepisy-ciasta-przepis,130547.html