Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Brzoskwiniowe wydmy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto na kakaowym biszkopcie z dodatkiem bakalii, z kremem budyniowym, brzoskwiniami, delicjami i galaretką.

Brzoskwiniowe wydmy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brzoskwiniowe wydmy

Biszkopt

Krem

Oraz

  • 2 op delicji
  • 2 op galaretki pomarańczowego

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowe wydmy
Biszkopt:

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę , dodać żółtka i ubić na puszystą masę.

Rodzynki przelać gorącą wodą , osuszyć. Orzechy posiekać. Bakalie oprószyć mąką i wymieszać. Kakao wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wszystko dodać do ubitych jajek i wymieszać delikatnie. Ciasto wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 30-40 minut.

Krem:

Syrop z brzoskwiń odlewamy , dolewamy mleka aby uzyskać 1/2litra .

Na soku z mlekiem gotujemy budynie z cukrem. Studzimy.

Margarynę utrzeć na puszystą masę , dodać budyń . Masę podzielić na 2 części.

Na biszkopt wykładamy połowę kremu , na krem układamy ciastka i przykrywamy resztą kremu , na wierzchu układamy plasterki brzoskwiń . Galaretki przygotować według przepisu i tężejące wylać na brzoskwinie.
Brzoskwiniowe wydmy
Jajka ubić dodać bułkę tartą , proszek do pieczenia i bakalie
Brzoskwiniowe wydmy
Na soku z mlekiem gotujemy budynie z cukrem. Studzimy.
Brzoskwiniowe wydmy
Na biszkopt wykładamy połowę kremu , na krem układamy ciastka i przykrywamy resztą kremu
Brzoskwiniowe wydmy
Na wierzchu układamy plasterki brzoskwiń . Galaretki przygotować według przepisu i tężejące wylać na brzoskwinie.