Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowe wydmy
Biszkopt:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę , dodać żółtka i ubić na puszystą masę.
Rodzynki przelać gorącą wodą , osuszyć. Orzechy posiekać. Bakalie oprószyć mąką i wymieszać. Kakao wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wszystko dodać do ubitych jajek i wymieszać delikatnie. Ciasto wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 30-40 minut.
Krem:
Syrop z brzoskwiń odlewamy , dolewamy mleka aby uzyskać 1/2litra .
Na soku z mlekiem gotujemy budynie z cukrem. Studzimy.
Margarynę utrzeć na puszystą masę , dodać budyń . Masę podzielić na 2 części.
Na biszkopt wykładamy połowę kremu , na krem układamy ciastka i przykrywamy resztą kremu , na wierzchu układamy plasterki brzoskwiń . Galaretki przygotować według przepisu i tężejące wylać na brzoskwinie.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę , dodać żółtka i ubić na puszystą masę.
Rodzynki przelać gorącą wodą , osuszyć. Orzechy posiekać. Bakalie oprószyć mąką i wymieszać. Kakao wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wszystko dodać do ubitych jajek i wymieszać delikatnie. Ciasto wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 30-40 minut.
Krem:
Syrop z brzoskwiń odlewamy , dolewamy mleka aby uzyskać 1/2litra .
Na soku z mlekiem gotujemy budynie z cukrem. Studzimy.
Margarynę utrzeć na puszystą masę , dodać budyń . Masę podzielić na 2 części.
Na biszkopt wykładamy połowę kremu , na krem układamy ciastka i przykrywamy resztą kremu , na wierzchu układamy plasterki brzoskwiń . Galaretki przygotować według przepisu i tężejące wylać na brzoskwinie.