Sposób przygotowania:
Bardzo brzoskwiniowy sernik na zimnogalaretka

Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w gorącej wodzie - ilość wody o 30-50 ml mniejsza niż w przepisie na opakowaniu. Przelać do dużej miski. Wystudzić a następnie dodać oskrobaną i pokrojoną w kostkę dużą brzoskwinię i przygotowane podobnie duże słodkie jabłko. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
żelatyna

Żelatynę rozpuścić w ok 120 ml wrzącej wody a potem dodać cukier i dokładnie rozpuścić.
masa serowa etap 1

Ser z wiaderka wymieszać z 200 ml jogurtu brzoskwiniowego i dodać do masy jeszcze dwie kopiaste łyżki nisko słodzonego dżemu brzoskwiniowego.
masa serowa etap 2

Wymieszać dokładnie a potem dołożyć oskrobana startą na tarce o grubych oczkach brzoskwinie. Gdyby brzoskwinia była bardzo miękka lepiej ja pokroić w kostkę. Na koniec wlać do masy żelatynę z cukrem i wymieszać aż do całkowitego połączenia składników.
Przelać masę na stężałą galaretkę i odstawić do lodówki na 2 godziny.
Przed podaniem wstawić miskę na 1 minute do garnka z ciepła wodą aby sernik ładnie wyszedł z naczynia i dał się wyłożyć na patere lub talerz. Smacznego.