Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowe z dżemem w kruszonce
Podstawowe ciasto jest podobne dohttps://gotujmy.pl/rabarbarowe-zbysiowej,przepisy,158970.html, tylko troszkę zmodyfikowane. Z mąki, cukru i Kasi, zrobiłam sypkie ciasto, tak jak na kruszonkę, odsypałam szklankę na później. W osobnym naczyniu zmiksowałam mleko, jaja i proszek do pieczenia. Przemieszałam łyżką ciasto kruszonkowe ze zmiksowanymi składnikami. Przełożyłam ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Dżem rozmieszałam w miseczce i rozsmarowałam na wierzchu ciasta, następnie układałam umyte połówki brzoskwiń , skórką do dołu, posypałam pozostawioną kruszonką. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 180 st.C, piekło się około godziny.
Bo
zbysiowa
Szybkie, łatwe i smaczne:)
zewa
zbysiowa
Dziękuję Ewciu, po Twoje z gruszkami ustawiam się w kolejce:)
Bo
zbysiowa
Bardzo mi miło, nie zawiedziesz się, tylko ciasto mieszaj łyżką, nie miksuj...mają być grudki:)
Bo
zbysiowa
Taki błąad popełniłam piekąc takie ciasto po raz pierwszy, zakalec murowany:)
Bo
zbysiowa
Cieszę się bardzo;))