zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 716]

Brzoskwiniowe z dżemem w kruszonce

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszne, szybkie, łatwe ciacho z brzoskwiniami.

Brzoskwiniowe z dżemem w kruszonce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brzoskwiniowe z dżemem w kruszonce

 

  • Kasia (250 g)
  • 4 pełne szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • osobno:
  • szklanka mleka
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • na wierzch
  • Brzoskwinie ( u mnie małe 12 szt.)
  • 5-6 łyżek dżemu, różne smaki

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowe z dżemem w kruszonce
Podstawowe ciasto jest podobne dohttps://gotujmy.pl/rabarbarowe-zbysiowej,przepisy,158970.html, tylko troszkę zmodyfikowane. Z mąki, cukru i Kasi, zrobiłam sypkie ciasto, tak jak na kruszonkę, odsypałam szklankę na później. W osobnym naczyniu zmiksowałam mleko, jaja i proszek do pieczenia. Przemieszałam łyżką ciasto kruszonkowe ze zmiksowanymi składnikami. Przełożyłam ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Dżem rozmieszałam w miseczce i rozsmarowałam na wierzchu ciasta, następnie układałam umyte połówki brzoskwiń , skórką do dołu, posypałam pozostawioną kruszonką. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 180 st.C, piekło się około godziny.
Brzoskwiniowe z dżemem w kruszonce
potrzebne składniki, mąka, cukier, jaja, Kasia, brzoskwinie..
Brzoskwiniowe z dżemem w kruszonce
Z mąki, cukru i Kasi, zrobiłam sypkie ciasto, tak jak na kruszonkę, odsypałam szklankę na później. W osobnym naczyniu zmiksowałam mleko, jaja i proszek do pieczenia.
Brzoskwiniowe z dżemem w kruszonce
Dżem rozmieszałam w miseczce i rozsmarowałam na wierzchu ciasta, następnie układałam umyte połówki brzoskwiń , skórką do dołu, posypałam pozostawioną kruszonką.
Brzoskwiniowe z dżemem w kruszonce
Wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 180 st.C, piekło się około godziny.

Tagi:

jajko jajka