Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowo herbaciane ciacho
Herbatę wysypuję z saszetek.
Cukier i jajka ubijam ze szczyptą soli ( około 3 minut) Do ubitych wlewam powoli olej, nie przerywając miksowania wsypuję przesianą mąkę, sodę i proszek do pieczenia, i wiórki herbaty, miksuję do połączenia składników.
Brzoskwinie kroję w drobną kostkę , dodaję na końcu i mieszam łyżką.
Małą tortownicę (22 cm) smaruję margaryną i obsypuję bułką tartą . Przekładam ciasto i wstawiam do nagrzanego do 180 st C piekarnika, piekę około godziny.
Po upieczeniu zostawiam ciasto na 10 minut w uchylonym piekarniku, Następnie wyciągam i oprószam cukrem pudrem.
*Inspiracją był dla mnie przepis nutelli z WŻ
Cukier i jajka ubijam ze szczyptą soli ( około 3 minut) Do ubitych wlewam powoli olej, nie przerywając miksowania wsypuję przesianą mąkę, sodę i proszek do pieczenia, i wiórki herbaty, miksuję do połączenia składników.
Brzoskwinie kroję w drobną kostkę , dodaję na końcu i mieszam łyżką.
Małą tortownicę (22 cm) smaruję margaryną i obsypuję bułką tartą . Przekładam ciasto i wstawiam do nagrzanego do 180 st C piekarnika, piekę około godziny.
Po upieczeniu zostawiam ciasto na 10 minut w uchylonym piekarniku, Następnie wyciągam i oprószam cukrem pudrem.
*Inspiracją był dla mnie przepis nutelli z WŻ