Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowy sernik
Podane w przepisie składniki na ciasto zagniatamy. Odkładamy na ok 1/2 godz do lodówki.
Brzoskwinie osączamy z syropu i kroimy na kawałki.
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno. Do żółtek dodajemy miękkie masło albo margarynę, śmietanę i cukier. Składniki łączymy mikserem.
Dodajemy ser,budynie i syrop brzoskwiniowy (do smaku).
Na koniec dodajemy pianę z białek i pokrojone brzoskwinie. Mieszamy łyżką. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy nim spód przygotowanej dużej blaszki.
Wykładamy masę serową i pieczemy do zrumienienia ok 60 min w 180 stopni.
Brzoskwinie osączamy z syropu i kroimy na kawałki.
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno. Do żółtek dodajemy miękkie masło albo margarynę, śmietanę i cukier. Składniki łączymy mikserem.
Dodajemy ser,budynie i syrop brzoskwiniowy (do smaku).
Na koniec dodajemy pianę z białek i pokrojone brzoskwinie. Mieszamy łyżką. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy nim spód przygotowanej dużej blaszki.
Wykładamy masę serową i pieczemy do zrumienienia ok 60 min w 180 stopni.