Sposób przygotowania:
Brzskwiniowy smaczek
Oba rodzaje mąki przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Jaja wyparz. Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, najpierw same, a następnie z cukrem. Do ubitej piany dodawaj żółtka i w dalszym ciągu ubijaj przez około 15 - 20 minut. Pp upływie tego czasu dodaj olej i zmniejsz obroty miksera na najniższe, po czym wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Na samym końcu dodaj ocet. Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną pergaminem i piecz około 40 - 50 minut w temp około 150 stopni ( do suchego patyczka ).Galaretkę rozrób w nieco mniej ilości wody niż podano na opakowaniu i odstaw w chłodne miejsce, aby delikatnie stężała.Wystudzone ciasto przekrój na placki. Dżemy wybierz ze słoików i przełóż do jakiego naczynia i wymieszaj z niewielką ilością galaretki. Połowę dżemu wyłóż na jedną część biszkoptu i przykryj drugim plackiem. Wyłóż resztę dżemu i starannie rozsmaruj. Śnieżkę ubij na zimnym mleku. Gdy śmietana będzie już dokładnie ubita dolej resztę galaretki. Dokładnie zmiksuj i gdy zacznie delikatnie tężeć rozłóż na ostatniej warstwie dżemu. Wierzch ciasta posyp startą gorzką czekoladą.