Sposób przygotowania:
Buchty z marmoladą z róży w tortownicy
Mąkę wsypujemy do miski. W letnim mleku rozpuszczamy drożdże z łyżką cukru. Masło roztapiamy w miseczce np. w mikrofali.Jajko roztrzepujemy. Do mąki wlewamy mleko z drożdżami wsypujemy pozostały cukier, mieszamy. Dodajemy jajko, zarabiamy ciasto. Dodajemy masło (łyżkę pozostawiamy w miseczce). Dokładnie wyrabiamy ciasto około 10 min , aż samo zacznie odchodzić od dłoni. Na koniec smarujemy go pozostałym masłem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 40C , przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 1h. Piekarnik zostawiamy z załączoną lampka bez temp. Po wyrośnięciu ciasto dzielimy na 50gramowe kawałki. Z każdego formujemy kulkę i nadziewamy ją marmoladką. Układamy na tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na końcu smarujemy masłem. Wkładamy do piekarnika do wyrośnięcia na 30min. Następnie pieczemy w temp.180C przez 20min. Smacznego !!!!