Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Budyń jajeczny z doatkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Budyń z jaj podajemy na gorąco z pikantnym sosem...

Budyń jajeczny z doatkami

Składniki:

Budyń jajeczny z doatkami

 

 

Sposób przygotowania:

Budyń jajeczny z doatkami
Paprykę umyć, wydrążyć środek i resztę drobno posiekać. Żóltka utrzeć z maslem i wymieszać z papryką. Bulkę drobno pokroić, zalać mlekiem i dobrze rozetrzeć. Razem z mąką dodać do żóltek i dobrze wymieszać. Bialka ubić na sztywną pianę. Następnie dobrze wymieszać z masą z żóltek. Doprawić do smaku solą, galką muszkatalową, oregano oraz tymiankiem. Formę budyniową dokladnie posmarować tluszczem i wysypać bulką tartą. Wylożyć masę zamknąć formę i wstawić do większego naczynia z wrzącą wodą. Gotować ok. 50minut. Podawać na gorąco...

Tagi:

jajko tarta jajka