Budyń ze szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do ugotowanego i przefasowanego szpinaku włozyć bułkę wymoczoną w mleku, trochę soli

Budyń ze szpinaku

Składniki:

Budyń ze szpinaku

 

  • 40 dag szpianku

  • 1 bułka francuska
  • 1 szkl mleka
  • trochę soli i pieprzu
  • 4 jajka
  • 2 łyżki masła
  • kawałek pieczeni wołowej lub cielęcej

Sposób przygotowania:

Budyń ze szpinaku
Do ugotowanego i przefasowanego szpinaku włozyć bułkę wymoczoną w mleku, trochę soli i pieprzu i dobrze wyrobić. Dołożyć do tego kawałek pieczeni wołowej lub cielęcej pokrajanej w kostkę, 4 żółtka i bardzo ostrożnie włożyć pianę z 4 białek. Upiec w niezbyt gorącym piekarniku lub ugotować na parze. Podając polać rumianym masłem.