alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Budyniowe ciasto

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli ktoś lubi budyń, to ciasto dla niego

Budyniowe ciasto

Składniki:

Budyniowe ciasto

 

  • 16 dag cukru
  • 25 dag margaryny
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 opakowania wiórków kokosowych

 

Sposób przygotowania:

Budyniowe ciasto
Posiekać margarynę z cukrem i mąką. Zagnieść ciasto, dodając jajka. Ciastem wypełnić blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Przygotować masę: budyń ugotować na mleku, wymieszać z obranymi i pokrojonymi w małą kostkę jabłkami (bez gniazd nasiennych). Wymieszać z lekko ostudzonym budyniem. Posmarować ciasto. Posypać wiórkami. Piec w temp. 180 st. C przez 40 minut.