Sposób przygotowania:
Budyniowe z truskawkamiBiszkopt
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Wlać olej i mąkę z proszkiem do pieczenia.Wymieszać, ciasto piec w kwadratowej tortownicy ok 20 minut w 180 stopniach. Ostudzić.
Budyń
3 szklanki mleka zagotować razem z cukrami i margaryną. W pozostałym mleku rozmieszać mąkę. Wlać na gotujące mleko i ugotować budyń. Wyłożyć na biszkopt. Przykryć herbatnikami.
Masa truskawkowa
Truskawki zmiksować, zagotować w garnku i wymieszać z galaretką. Gdy zacznie tężeć wylać na herbatniki.
Masa śmietanowa
Kremówkę zmiksować z cukrem, dodać śmietan fix i ubić. Przełożyć na ostudzone truskawki. Posypać kolorową posypką.