Sposób przygotowania:
Bułeczki czosnkowo-ziołowe
Z drożdży i odrobiny wody zrobić zaczyn. Wymieszać w misce za pomocą miksera mąkę, oliwę, sól, cukier, zaczyn z drożdży. Dodać przeciśnięty przez praskę oraz zioła, Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na ok. 1 godz.
Ciasto wyrobić, podzielić na 10-12 części, uformować bułeczki. Z każdej uformować bułeczkę i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 20 min. Przed pieczeniem posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem, posypać na wierzchy ziołami. Piec w temp. 200 st. C. ok. 25 min
Ciasto wyrobić, podzielić na 10-12 części, uformować bułeczki. Z każdej uformować bułeczkę i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 20 min. Przed pieczeniem posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem, posypać na wierzchy ziołami. Piec w temp. 200 st. C. ok. 25 min