Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdżowe laluni
Do miski wsypałujemy mąkę robimy zagłębienie i tak zostawiłamy . Do małego garnka wlewamy pól szklanki mleka i masło mieszałamy do rozpuszczenia . Drugą połowę mleka czyli pół szklanki podgrzewamy lekko i rozpuszczamy w nim drożdże . Mleko z rozpuszczonymi drożdżami i łyżką cukru wlewamy do wgłębienia w misce z mąką delikatnie mieszamy . Mleko z masłem przelewamy z garnuszka do miski , posypujemy skórką pomarańczową krojoną i szczyptą soli dodajemy cukier z prawdziwa wanilią . Wyrobiłam ciasto i zostawiłamy pod ściereczką na godzinę ,żeby ciasto dobrze wyrosło. Po godzinie wyrabiłamy jeszcze raz ciasto i dzielimy na połowę wałkujemy na około 1,5 centymetra i wykrawamy serduszka i kwadraciki .Pieczemy koło 25 minut w 180 stopniach .