Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdżowe z budyniem
W szkl ciepłego mleka z łyżeczką cukru rozpuszczamy drożdże, odstawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie ucieramy jajko z pozostałym cukrem i kakao, dodajemy zaczyn z drożdży, roztopione i ostudzone masło, rodzynki, mąkę. Całość wyrabiamy ręką, tak długo, aż przestanie kleić się do ręki. Odstawiamy na ok 30 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie przyrządzamy budyń wg przepisu na opakowaniu, oraz kruszonkę. Po wyrośnięciu ciasto przekładamy na stolnicę i formujemy bułeczki, w środek każdej wkładamy po łyżeczce budyniu, dobrze sklejamy, tak aby budyń nie wypłynął podczas pieczenia. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej masłem, posypujemy każdą bułeczkę kruszonką. Pieczemy przez ok 30 min w tem 150oC