Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdżowe z kruszonką!
KROK I Rozcieramy drożdże z 3 łyżkami cukru na jednolitą masę. podgrzewamy lekko mleka dodajemy oraz 3 łyżki mąki, wymieszać dokładnie. Odstawiamy w ciepłe i suche miejsce aby wyrosło na ok. 15 min. KROK II Po wyrosnieciu rozczynu dodajemy 4/5(ok.200g) roztopionej margaryn oraz resztę składników wyrabiając na ciasto które nie będzie klejące.odstawimy na ok 30 min. aż podwoi swoją objętość.KROK IIIPodczas gdy ciasto rosnie przygotowujemy kruszonkę. potrzebujemy reszte margaryny 100g mąki i 50g cukru.Zagniatamy w rękach tworząc nie wielkie kuleczki jak na zdjęciu. KROK IV Gdy ciasto wyrosnie tworzymy nie wielkie kuleczki o średnicy ok 5 cm smarujemy roztrzepanym białkiem pozostającym. Następnie posypujemy kruszonką, makiem sezamem lub cukrem.pieczem przez ok 30 min. w temperaturze 170-180*C. SMACZNEGO!