Sposób przygotowania:
bułeczki drożdżowe z mięsnym nadzieniem
Najpierw przygotować ciasto: mąkę wymieszać z drożdżami, solą, oliwą z oliwek. podlać odrobiną ciepłej wody i ugniatać. Ugniatać aż ciasto będzie elastyczne i z łatwością odejdzie od ręki. Przełożyć do czystej miski, posypać odrobina mąki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok 1 godzinę. Nadzienie: oliwę z oliwek rozgrzać na patelni. dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, zarumienić, dodać mięso mielone i podsmażyć. Pieczarki oczyścić pokroić w kostkę, dodać do mielonego. Ponownie przesmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z wyrośniętego ciasta odrywać kawałki, wielkości dużej łyżki stołowej. Lekko rozpłaszczyć w rękach. Na środek nakładać łyżkę farszu i sklejać. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika temp. 180 stopni i piec 20-25 minut- do zarumienienia bułeczek. Smacznego:)