agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

bułeczki drożdżowe z mięsnym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

przepyszne bułeczki na ciepło, ich zapach roznosi się po całym domu:)

bułeczki drożdżowe z mięsnym nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

bułeczki drożdżowe z mięsnym nadzieniem

 

 

 

Sposób przygotowania:

bułeczki drożdżowe z mięsnym nadzieniem
Najpierw przygotować ciasto: mąkę wymieszać z drożdżami, solą, oliwą z oliwek. podlać odrobiną ciepłej wody i ugniatać. Ugniatać aż ciasto będzie elastyczne i z łatwością odejdzie od ręki. Przełożyć do czystej miski, posypać odrobina mąki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok 1 godzinę. Nadzienie: oliwę z oliwek rozgrzać na patelni. dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, zarumienić, dodać mięso mielone i podsmażyć. Pieczarki oczyścić pokroić w kostkę, dodać do mielonego. Ponownie przesmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z wyrośniętego ciasta odrywać kawałki, wielkości dużej łyżki stołowej. Lekko rozpłaszczyć w rękach. Na środek nakładać łyżkę farszu i sklejać. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika temp. 180 stopni i piec 20-25 minut- do zarumienienia bułeczek. Smacznego:)
bułeczki drożdżowe z mięsnym nadzieniem
zapach bułeczek roznosi się po całym domu, najlepsze jeszcze ciepłe:)
bułeczki drożdżowe z mięsnym nadzieniem
zapach bułeczek roznosi się po całym domu, najlepsze jeszcze ciepłe:)
bułeczki drożdżowe z mięsnym nadzieniem
zapach bułeczek roznosi się po całym domu, najlepsze jeszcze ciepłe:)
bułeczki drożdżowe z mięsnym nadzieniem
zapach bułeczek roznosi się po całym domu, najlepsze jeszcze ciepłe:)