Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdżowe z serem
Masło rozpuścić i ostudzić. Z drożdży, mleko 3 łyżek cukru i 3 łyżek mąki zrobić zaczyn i odstawić do wyrośnięcia na jakieś 20 minut. Następnie kolejno dodajemy resztę mąki, jajka, cukier i wystudzone masło i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Miksujemy wszystkie składniki na masę serową.Po wyrośnięciu ciasta formujemy dłonią plaski, nakładamy na nie po łyżce sera i zlepiamy brzegi. Nadajemy kształt bułeczek i układamy na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką blaszce, zostawiamy do wyrośnięcia na około ½ godziny. Po wyrośnięciu smarujemy wierzch bułeczek roztrzepanym jajkiem i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 15-20 minut. Smacznego!!