Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdżowe z żurawiną i cynamonem
Kruszonka: Margarynę ,cukier i mąkę zanieść i na czas wyrobienia ciasta włożyć do lodówki. Ciasto na bułeczki: 1.Do miski wsypać mąkę. 2 . Zrobić zagłębienie i wlać mleko z rozpuszczonym drożdżami, wymieszać lekko z mąką aby było takie lekko geste i zostawić pod ściereczką na 30 minut. 3. Resztę składników dodać ( jajko , cynamon ,cukier i margarynę rozpuszczoną ) i zagnieść ciasto ,zostawić na 30 minut pod ściereczką. 4. Ciasto podzielić na 12 bułeczek. 5. Po łyżce żurawiny włożyć do środka i zawinąć bułeczkę. 6. Do formy wyłożonej folia aluminiowa wkładamy bułeczki smarujemy jajkiem i posypujemy kruszonką. 7. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach.