Sposób przygotowania:
Słoneczne bułeczki z niespodzianką
Mleko podgrzewamy do temperatury 36 stopni. Dodajemy pokruszone drożdże, cukier oraz łyżkę mąki. Dokładnie mieszamy, odstawiamy na 15-20 minut. Do pozostałej mąki dodajemy sól, masło, wodę, roztrzepane dokładnie jajko, mus z dyni oraz zaczyn drożdżowy. Wyrabiamy dokładnie elastyczne ciasto. W razie potrzeby podsypujemy odrobiną mąki.Z ciasta formujemy kulę, wkładamy do miski oprószonej mąką. Przykrywamy misę ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 60-90 minut. Wgłębienia w foremce do muffinek smarujemy odrobiną oleju. Do serka kremowego dodajemy posiekaną drobno rukolę i dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na grubość 0,5-1 cm. Dzielimy na 9 w miarę rónych kwadratów. Na środek każdego kwadracika nakładamy dużą łyżkę sera z rukolą. Z każdej części formujemy kulkę, którą obtaczamy delikatnie w mące i wkładamy (złączeniem do dołu) do foremki na muffinki. Odstawiamy do wyrośnięcia jeszcze na 30-40 minut. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni (grzanie góra- dół) i pieczemy w nim bułeczki przez 15 minut.