przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Bułeczki faszerowane mięsem mielonym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna przekąska lub kolacja

Bułeczki faszerowane mięsem mielonym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bułeczki faszerowane mięsem mielonym

 

  • 10 bułeczek kajzerek
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 10 pieczarek
  • 2 cebule
  • 10 plastrów żóltego sera
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • oregano
  • papryka słodka
  • mleko - około 1/4 szklanki
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki faszerowane mięsem mielonym
Odcinamy górę każdej bułeczki. Wyciągamy z niej miąższ. Miąższ zalewamy mlekiem i mieszamy , tak aby powstała gęsta masa. Mięso podsmażamy razem z pokrojoną cebulką i startymi na tarce o grubych oczkach pieczarkami.Następnie dodajemy masę z bułek. Mieszamy dokładnie. Doprawiamy. Dusimy całość kilka minut. Faszerujemy bułeczki mięsem , na wierzch kładziemy po plasterku sera żółtego. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180stopni około 10 minut.
Bułeczki faszerowane mięsem mielonym
Zapieczone bułeczki możemu podawać przykryte odciętymi wcześniej "kapeluszami"