beta

beta

Kucharz
[Przepisów: 11]

Bułeczki kukurydziane

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mąkę mieszamy z drożdżami, cukrem i sola. Dodajemy letnie mleko, jajka i roztopione, ostudzone masło

Bułeczki kukurydziane

Składniki:

Bułeczki kukurydziane

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki kukurydziane
Mąkę mieszamy z drożdżami, cukrem i sola. Dodajemy letnie mleko, jajka i roztopione, ostudzone masło. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Foremki smarujemy olejem, posypujemy kaszka kukurydzianą i wkładamy ciasto. Smarujemy bułeczki wodą, nacinamy na krzyż i odstawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 15 min.