Sposób przygotowania:
Bułeczki marchwiowe z ziarnami
Na stolnicę przesiać mąkę ,zrobić dołek ,wbić jaja ,dodać mleko ,marchew sól ,cukier i drożdże i wyrobić ciasto.Około 15 minut . Dodać olej ,ziarna jeszcze chwilkę wyrabiać .Odstawić do wyrośnięcia Gdy ciasto podwoi swoją objętość formujemy bułeczki . Dzielimy na 12 równych części ,robimy wałeczki ,związujemy w supełek i zawijamy brzegi . Tak uformowane bułeczki zostawiamy jeszcze na około 40 minut do ponownego wyrośnięcia .Po tym czasie wkładamy je do nagrzanego do 160 C piekarnika i pieczemy około 20 minut . Po upieczeniu wykładamy je na kratkę kub talerz do wystygnięcia . Bułeczki są bardzo smaczne ,pasują do nich zarówno wędliny jak i nabiał . Moje dzieci zajadają je z domowymi konfiturami . Polecam ,smacznego .