kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Bułeczki pomidorowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Z bułek odkrawamy wierzchy i wyjmujemy miąższ. Wkładamy go do miseczki i zalewamy mlekiem.

Bułeczki pomidorowe

Składniki:

Bułeczki pomidorowe

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki pomidorowe
Z bułek odkrawamy wierzchy i wyjmujemy miąższ. Wkładamy go do miseczki i zalewamy mlekiem. Wydrążone bułki smarujemy cienko masłem na zewnątrz i od wewnątrz. Cebulę pokrojoną kostkę i smażymy na oleju, a gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone pomidory. Chwilę smażymy, dodajemy namoczony miąższ z bułek i dusimy, aż powstanie gęsta masa. Masą pomidorową nadziewamy bułki, w nadzieniu robimy dołek, wbijamy jajko i posypujemy przyprawami. Bułki wstawiamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 160-170 stopni c. Białko powinno się ściąć, a bułki zrumienić.